Poradenstvo
„Tvoríme obaly, ktoré trčia z radu“
Výber materiálu je kľúčový pre zachovanie typických vlastností Vášho výrobku, preto dbáme na správny výber vhodných materiálov s ohľadom na ich bariérové a spracovateľské vlastnosti, a vizuálne požiadavky. Na osobnom stretnutí Vám predstavíme rôzne druhy fólií a ich kombinácie, ktoré budú spĺňať všetky požiadavky Vášho výrobku.
Na čo tlačíme
Fólie z plastových materiálov, papiera a hliníka
- Polyetylén /LDPE, HDPE/ nepostrádateľný pri balení práškových produktoch (múky, škroby, pudingy, cukre, sypké práškové zmesi, krupice, kypridlá) tento typ fólií je tiež vhodný na obaly hygienických potrieb, plienok, vrecká na hygienické potreby a pod., a združené balenia
- PET fólia – používa sa vždy v kombinácii s ďalším materiálom ako bariérová vrstva
- Celofán
- Papier - čistý, zušľachtený zváracím lakom, v kombinácii s polyetylénom
- Vhodný na balenie potravinových a nepotravinových produktov, technické súčiastky, a pod.
- Tiež sa využíva pri balení do duplex a triplex obalov na cukre, pudingy, korenín a sypký materiál, ale aj maslá, tvarohy, stužené tuky a pod.
- Hliníkové fólie - vhodné na zatváracie viečka na medy, jogurty,
- CPP – liaty polypropylén, vhodný na balenie cestovín, pekárenských výrobkov, sušených plodov,
- PP /polypropylén/ - najčastejšie používaný materiál v potravinárskom priemysle na balenie suchých potravín, ako sú snacky, chipsy, proteínové tyčinky, kaše, krúpy, fazule, strukoviny, ryža, cestoviny, cukrovinky, dobošky a pod.
- Polyamid – vákuové vrecká, vákuovo balené potraviny,
- Kombinácie viacerých materiálov – duplex, triplex, a viacrstvé materiály
Materiály sú dostupné v rôznych hrúbkach (12 až 100 mikrónov) a následne sa laminujú do 2, resp. 3-vrstvových obalov podľa vlastností výrobku a požiadaviek zákazníka na odolnosť a výsledný efekt obalu, tzv. zušľachťovanie fólií.